HET FESTIVAL VOCE ET ORGANO 2020 

 

“AD MUSICAM POËTICAM”

 

 

Het thema van het festival Voce et Organo roept de tijd op waar componisten en theoretici van de muziek getracht hebben deze kunst te laten ontwikkelen naar meer poëzie, meer bepaald in de XIIde eeuw, waar de polyfonie en het contrapunt hun princiepes hebben uitgewerkt, die tot de dag van vandaag duren.

 

De kunst van de polyfonie zal schitterend dit seizeon vertegenwoordigd zijn, meer bepaald door Heinrich Schütz, maar ook door vele componisten die op hem volgen.  Een generatie die de kunst van het contrapunt tot de barok brengt, nu eens door de lijnen te verzachten, dan door enkele uitzonderingen erop toe te laten voor een meer poëtische uitdrukking en dichter bij het gevoel.

 

Meer inlichtingen zullen weldra beschikbaar zijn op onze web maar wij nodigen jullie reeds uit om drie data in jullie agenda te noteren : vrijdag 28/08, vrijdag 04/09, vrijdag 09/10/2020.

 

Het vervolg hier.


NEWS FACEBOOK

Demontage

en transport

Ons steunen

STEUN ONZE VZW: MAAK U LID

De financiële bijdrage van onze leden is van zeer groot belang om onze toekomstige projecten te helpen verwezenlijken.

Als lid geniet U een voorkeur tarief voor al onze activiteiten : toegang en abonnement voor onze concerten, aankoop van onze CD’s.

Dank U voor uw steun.
Gewoon lid : 15,00€
Student : 6,00€
Koppels : 22,00€
Steunend lid : vanaf 30,00€
Erelid : vanaf 60,00€

IBAN BE07 6511 4344 9666 BIC KEYTBEBB