2021: Het Festival Voce et Organo bestaat 25 jaar

25 jaar uitzonderlijke concerten

 

In 1997 klonken in de Brusselse Kapellekerk voor het eerst de levendige en rijke klanken van een nieuw orgel in renaissancestijl. Sindsdien organiseert de vzw Voce et Organo elk jaar op het einde van de zomer een festival voor oude muziek. De concerten vinden plaats in Brussel of elders, maar altijd in uitzonderlijke kerken en met orgels van hoge kwaliteit. Het publiek kan er gerenommeerde binnen- en buitenlandse organisten en andere muzikanten aan het werk horen, maar ook nieuwe ensembles krijgen de kans om zich aan het publiek voor te stellen.

De vijfentwintigste editie van het Festival Voce et Organo speelt zich af op drie prestigieuze locaties: de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Kapellekerk en de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Zavelkerk, allebei in Brussel, aangevuld met de Luikse Sint-Jacobskerk, die één van de mooiste renaissanceorgels van Europa herbergt.

Laat je betoveren door de schoonheid en de harmonie van het Huelgas Ensemble, Imago Mundi en het Ensemble Polyharmonique, vergezeld door de organisten Arnaud Van de Cauter, Bernard Foccroulle en Ilze Bertrand. In het programma staat het werk van enkele grootheden van de renaissancemuziek centraal. Zowel van de Nederlandse componist Jan Pieterszoon Sweelinck als van de Duitse componist Michael Praetorius herdenken we dit jaar de vierhonderdste sterfdatum. Ook Josquin des Prez wordt herdacht: dit boegbeeld van de Frans-Vlaamse polyfonie, tijdens zijn leven actief in Italië, overleed 500 jaar geleden.

Het vervolg spoedig hier.


NEWS FACEBOOK

Demontage

en transport

Ons steunen

STEUN ONZE VZW: MAAK U LID

De financiële bijdrage van onze leden is van zeer groot belang om onze toekomstige projecten te helpen verwezenlijken.

Als lid geniet U een voorkeur tarief voor al onze activiteiten : toegang en abonnement voor onze concerten, aankoop van onze CD’s.

Dank U voor uw steun.
Gewoon lid : 15,00€
Student : 6,00€
Koppels : 22,00€
Steunend lid : vanaf 30,00€
Erelid : vanaf 60,00€

IBAN BE07 6511 4344 9666 BIC KEYTBEBB