News

Click here!

How to disassemble

a Sweelinck organ

in 30 seconds? 

 

vert 3 concerten in de olv ter kapellekerk te brussel

Festival Voce et Organo van 26 augustus tot 2 september 2017 

 "Musica Medicina Cordis"


De componisten van de Renaissance (16de eeuw) hadden zeer goed begrepen dat de kunst naar de volmaaktheid moet streven, tegenover een wereld vertroebeld door conflicten.

Hun werken transcenderen de menselijke werkelijkheid, verheffen het tot de hoogste graad van perfectie en tegelijk openbaren ze een deel van de humane grootsheid. De vocale muziek van de Renaissance, het hart van het seizoen, openen de deuren van nieuwe mogelijkheden, maakt ons dynamisch en brengt ons tot rust. De klank van de 6, 7 of 8 gelijktijdige stemmen, mekaar aanvullend doch evenwel volledig zelfstandig, verleent ons de toegang in weerklank met een vorm van totaliteit en éénmakende volheid. Een mooi zinnebeeld van de mogelijke harmonie in het hart  van onze diversiteit. Musica Medicina Cordis – Muziek ter genezing der harten.

 

>>> Zaterdag 26 augustus 2017 – 20u00 - O.L.V.-ter-KAPELLEKERK - Brussel

ORLANDO DI LASSO

‘CHŒUR DE CHAMBRE DE NAMUR’

Leonardo GARCÍA ALARCÓN, directie

Arnaud VAN DE CAUTER, orgel

  1. Het openingsconcert van het Festival Voce et Organo in de O.L.V. ter Kapellekerk brengt ons 16 zangers en 8 muzikanten samen met een programma gewijd aan de geniale toondichter uit Bergen Orlando di Lasso (1532-1594). Onder leiding van Leonardo Garcia Alarcon leggen het “Canticum Canticorum” en de mis “Suzanne un jour” subtiele verbanden bloot tussen profane en religieuze muziek uit de 15de en 16de eeuw.

    De vocale werken ondersteund door een instrumentaal ensemble bestaande uit een zink, viool en gamba violen zullen  om beurt uitgevoerd worden met orgelwerken ingegeven door diezelfde Roland de Lassus. Arnaud Van de Cauter zal het Renaissance-orgel bespelen, dat precies 20 jaar geleden werd ingehuldigd in deze mooie kerk in Brabantse gotiek. Het is in deze Onze-Lieve-Vrouw ter Kapellekerk dat elk jaar het Festival Voce et Organo plaats heeft en waar de meest prestigieuze ensembles van oude muziek aan bod komen.

Chur de Chambre de Namur Mars 2016  France Duboisalarcon  Jean-Baptiste Millot 20100820 voceetorgano 0106-webcolor

(c) France Dubois                                                                             (c) Jean-Baptiste Millot                    (c) Voce et Organo

 Tickets hier:  https://shop.agenda.brussels/nl/expand/init/1777

 

>>> Woensdag 30 agustus 2017 – 20u00 - O.L.V.-ter-KAPELLEKERK - Brussel

POOLS TRIDUÜM

Missa Paschalis van Marcin Leopolita en 16de eeuwse polyfonie uit Poolse bronnen

  1. GRAINDELAVOIX

LEON BERBEN (NL), orgel

Ontdek deze primeur voor België met werken van poolse componisten zoals Marcin Leopolita, Sebastian van Felsztyn & Nicolaus Cracoviensis, naast franco-vlaamse & duitse tijdgenoten zoals Josquin, Isaac, Finck, Senfl, wiens œuvre bewaard bleef in poolse manuscripten, getuigenis van de culturele kruisbestuiving tussen Polen en onze regionen.

 

ob 3f90b8 graindelavoix-koenbroosBerben Lon

                                                                                                                                      © Lutz Voigtländer

Tickets hier:  https://shop.agenda.brussels/nl/expand/init/1778

 

>>> Zaterdag 2 september 2017- 20u00 - O.L.V.-ter-KAPELLEKERK - Brussel

LAMENTATIO – RESURRECTIO

  1. UTOPIA

WOUTER DEKONINCK, orgel

Het Ensemble Utopia belicht de paradoxale relatie tussen leven & dood, vreugde & verdriet met de sublieme Lamentatio’s van Morales & Massaino, met de vermaarde Stabat Mater van Josquin Desprez, uitdrukking van het volkslijden verbonden aan de Mariaverering. De gregoriaanse gezangen van Hildegard Von Bingen en de orgelwerken baden ons in een stralend licht van troost, hoop & vreugde. 

 utopia c ludo spaependekoninck wouter 3

(c) Ludo Spaepen

Tickets hier https://shop.agenda.brussels/nl/expand/init/1779

 

Tarieven leden Voce et Organo en voorverkoop: klik hier 

 

STEUN ONZE VZW: MAAK U LID 

De financiële bijdrage van onze leden is van zeer groot belang om onze toekomstige projecten te helpen verwezenlijken.

Als lid geniet U een voorkeur tarief voor al onze activiteiten : toegang en abonnement voor onze concerten, aankoop van onze CD’s.

Dank U voor uw steun.

Gewoon lid : 15,00€

  1. Student : 6,00€
  2. Koppels : 22,00€

Steunend lid : vanaf 30,00€

  1. Erelid : vanaf 60,00€

IBAN BE07 6511 4344 9666 BIC KEYTBEBB